Rada Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia

logo rady tziz

Opakowania do żywności – kierunki, trendy, wyzwania

Na rynku pojawia się coraz więcej nowych produktów spożywczych, które wymagają dostosowania do nich opakowań. Obecne regulacje wymagają zmian, utworzenia i doprecyzowania – jeśli tak się nie stanie trudno będzie wprowadzić ambitne cele Zielonego Ładu. Na wykład on-line zaprasza Prof. Artur Bartkowiak.

 

 

Najbardziej wpływowych ludzi nauki na świecie

W tegorocznej 2021 edycji prestiżowego rankingu najbardziej wpływowych ludzi nauki na świecie znalazło się aż 16 badaczy ZUT. Lista TOP 2% zawiera m.in. nazwiska naukowców, których publikacje są najczęściej cytowane przez innych autorów. W zestawienie 12 pracowników ZUT, których publikacje były najczęściej cytowane przez innych autorów w 2020 roku znalazła się dr inż. Magdalena Zdanowicz z Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa ZUT. Pani doktor Zdanowicz jest pracownikiem Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych, gdzie prowadzi badania z zakresu nowoczesnych materiałów biopolimerowych i biokompozytowych do różnych zastosowań w tym jako materiały opakowaniowe do żywności.
Cały ranking TOP 2% dostępny jest na stronie: ELSEVIER

 

 

Osobowość roku 2020 w kategorii Nauka

Dr. Łukasz Łopusiewicz otrzymał wyróżnienie I miejsca w konkursie Osobowość roku 2020 w kategorii Nauka. Jest on pracownikiem Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa w dyscyplinie technologia żywości i żywienia. Więcej można przeczytać na stronie organizatora konkursu Głos Szczeciński.

 

 

Aktywny naukowiec = mobilny naukowiec. Granty Postdoctoral Fellowships szansą na rozwój kariery naukowej

Zapraszamy wszystkich naukowców zainteresowanych rozwojem kariery i chcących zdobyć międzynarodowe doświadczenie na szkolenie on-line poświęcone grantom indywidualnym MSCA Postdoctoral Fellowships.

Więcej informacji i możliwość zarejestrowania na szkolenie na stronie RCIITT.

 

 

EIT Food NPD Skills - professional training on New Product Development

Zapraszamy na szklenie organizowanego przez Europejski Instytut Badawczy w obszarze Żywności.

On behalf of the EIT Food NPD Skills Organizing Committee, it is our great pleasure to invite you to the Skills for new product development in the food industry workshop, dedicated to food sector professional from a RIS country. EIT Food NPD Skills brings together 50 participants from different backgrounds and countries, who will come together to gain knowledge of the tools, techniques, and methodologies used in the process of new product development in the food industry. Five-day workshops full of interactive lectures, project assignments and computer-based simulations offers:

  • Free of charge training course prepared jointly by partners from academia, industry and research institutes
  • Up-to-date knowledge and practical information
  • Hands-on sessions
  • Exchange of experience and insights
  • Extensive knowledge from different countries and backgrounds
  • Productively spent time with other professionals from the food sector
  • Certificate of participation


The event will be held online, during the third week of September: 13.09. - 17.09.2021.

Are you ready to take your NPD skills to the new level and become an expert?

Apply now and count down the days until September!
Application deadline: June 14th, 2021
Notification of acceptance: Applicants will receive an invitation or rejection letter via the email address provided in the application form, after completion of the recruitment process no later than the July 5th, 2021.

Read more and apply via: https://timo.wz.uw.edu.pl/npdskills/
Please forward this information to your colleagues who might be interested and share this information with your network.

In case of additional inquiries, don’t hesitate to contact us.

Many thanks for circulating!

Sincerely,
EIT Food NPD Skills Organizing Committee