Informacje bieżące

Rozpoczęła się rekrutacja na VII edycję Studiów Podyplomowych „Żywienie człowieka – promocja zdrowia” w roku akademickim 2016/2017 30.06.2016 14:41

Studia realizowane są na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa

w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka

pod kierownictwem
Prof. dr hab. Marioli Friedrich

Studia skierowane są do:

absolwentów szkół wyższych (licencjat, magisterium) oraz studentów V roku, osób zatrudnionych w usługach żywieniowych, a także prowadzących poradnictwo żywieniowe, gabinety odnowy biologicznej itp., nauczycieli dietetyki i żywienia, pracowników służb sanitarnych oraz wszystkich chętnych pragnących uaktualnić i pogłębić wiedzę z zakresu oferowanego przez Studia.


Program Studiów obejmuje zdobycie wiedzy i umiejętności z zakresu:

fizjologii i anatomii człowieka, fizjologii żywienia człowieka, podstaw żywienia człowieka, toksykologii, chemii i higieny żywności, funkcjonalnych i prozdrowotnych właściwości składników diety, żywieniowej profilaktyki schorzeń, dietetyki, alergii pokarmowych, psychologii i socjologii w żywieniu, żywienia w różnych stanach fizjologicznych, oceny bezpieczeństwa stosowania aktualnych mód i systemów żywieniowych, suplementacji diety, technologii przygotowania potraw, edukacji i poradnictwa żywieniowego, ustawodawstwa żywnościowego, profilaktyki negatywnych skutków współczesnego stylu życia oraz kulturowych i behawioralnych uwarunkowań zachowań żywieniowych.

Czas trwania: 3 semestry.

Forma: wykłady i ćwiczenia w wymiarze 365 godzin dydaktycznych w systemie dwudniowych zjazdów.

Koszt: całkowity 4100 zł (opłaty za semestr I – 1400 zł, II – 1350 zł, III – 1350 zł, z możliwością spłat ratalnych).

Zasady naboru: kolejność zgłoszeń

Obowiązuje elektroniczna rejestracja: rekrutacja.zut.edu.pl


Termin zgłoszeń na studia do 30.09.2016 r.

Wymagane dokumenty: odpis dyplomu ukończenia jednolitych studiów wyższych/ potwierdzoną przez uczelnię kopię odpisu dyplomu, potwierdzoną przez uczelnię kopię dowodu osobistego / innego dokumentu potwierdzającego tożsamość słuchacza, 1 fotografia, podanie kandydata o przyjęcie na studia podyplomowe (udostępnia sekretarz studiów), kwestionariusz osobowy (udostępnia sekretarz studiów), kwestionariusz osobowy wygenerowany z Internetowego Systemu Rekrutacji.

Dokumenty należy składać w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka, ul. Papieża Pawła VI 3, w pokoju nr 109 (I piętro), od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00-13.30.

Wszelkich informacji udziela:       
Zakład Fizjologii Żywienia Człowieka,
ul. Papieża Pawła VI 3, 71-459 Szczecin
tel.  91 449 65 72
e-mail: magda.bruszkowska@zut.edu.pl

e-mail: Izabela.Daniel@zut.edu.pl