Studia realizowane są na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa
w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka
pod kierownictwem
Prof. dr hab. Marioli Friedrich
Studia skierowane są do:
absolwentów szkół wyższych (licencjat, magisterium) oraz studentów V roku, osób zatrudnionych w usługach żywieniowych, a także prowadzących poradnictwo żywieniowe, gabinety odnowy biologicznej itp., nauczycieli dietetyki i żywienia, pracowników służb sanitarnych oraz wszystkich chętnych pragnących uaktualnić i pogłębić wiedzę z zakresu oferowanego przez Studia.
Program Studiów obejmuje zdobycie wiedzy i umiejętności z zakresu:
fizjologii i anatomii człowieka, fizjologii żywienia człowieka, podstaw żywienia człowieka, toksykologii, chemii i higieny żywności, funkcjonalnych i prozdrowotnych właściwości składników diety, żywieniowej profilaktyki schorzeń, dietetyki, alergii pokarmowych, psychologii i socjologii w żywieniu, żywienia w różnych stanach fizjologicznych, oceny bezpieczeństwa stosowania aktualnych mód i systemów żywieniowych, suplementacji diety, technologii przygotowania potraw, edukacji i poradnictwa żywieniowego, ustawodawstwa żywnościowego, profilaktyki negatywnych skutków współczesnego stylu życia oraz kulturowych i behawioralnych uwarunkowań zachowań żywieniowych.
Czas trwania: 3 semestry.
Forma: wykłady i ćwiczenia w wymiarze 365 godzin dydaktycznych w systemie dwudniowych zjazdów.
Koszt: całkowity 4100 zł (opłaty za semestr I – 1400 zł, II – 1350 zł, III – 1350 zł, z możliwością spłat ratalnych).
Zasady naboru: kolejność zgłoszeń
Obowiązuje elektroniczna rejestracja: rekrutacja.zut.edu.pl
Termin zgłoszeń na studia do 30.09.2016 r.
Wymagane dokumenty: odpis dyplomu ukończenia jednolitych studiów wyższych/ potwierdzoną przez uczelnię kopię odpisu dyplomu, potwierdzoną przez uczelnię kopię dowodu osobistego / innego dokumentu potwierdzającego tożsamość słuchacza, 1 fotografia, podanie kandydata o przyjęcie na studia podyplomowe (udostępnia sekretarz studiów), kwestionariusz osobowy (udostępnia sekretarz studiów), kwestionariusz osobowy wygenerowany z Internetowego Systemu Rekrutacji.
Dokumenty należy składać w Zakładzie Fizjologii Żywienia Człowieka, ul. Papieża Pawła VI 3, w pokoju nr 109 (I piętro), od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00-13.30.
Wszelkich informacji udziela:
Zakład Fizjologii Żywienia Człowieka,
ul. Papieża Pawła VI 3, 71-459 Szczecin
tel. 91 449 65 72
e-mail: magda.bruszkowska@zut.edu.pl
e-mail: Izabela.Daniel@zut.edu.pl