Aktualne Projekty TŻiŻ

ProjektWartość projektuFinansowanieOkres RealizacjiKierownik projektu
Gain - Green Aquaculture Intensification in Europe203 500,00 euroHoryzont 202001.05.18 - 31.10.2021dr hab. inż. Remigiusz Panicz, prof. ZUT
Seafoodtomorrow - nutritious, safe and sustainable seafood for consumers of tomorrow109 925,00 euroHoryzont 202001.11.17 - 30.04.2021dr hab. Małgorzata Sobczak, prof. ZUT
Seafoodtomorrow – premia na H202092 420,00 plnpremia na H202001.11.17 - 30.04.2021dr hab. Małgorzata Sobczak, prof. ZUT
Gain – premia na H2020176 556,00 plnpremia na H202001.05.18 - 31.10.2021dr hab. inż. Remigiusz Panicz, prof. ZUT
Humidwrap – humidity and water regulating active packaging / Aktywne opakowanie regulujące wilgotność i zawartość wody239 637,50 euro Cornet – 2301.04.2018 -
31.03.2020
Prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiak
Rozwój innowacyjnych bioaktywnych fermentowanych wegańskich produktów spożywczych z wybranych makuchów dostępnych na rynku polskim - ProBioVege1 328 757,50 złLIDER XI NCBR04.01.2021 - 31.12.2023dr inż. Łukasz Łopusiewicz
Opracowanie przyjaznego dla środowiska naturalnego, aktywnego, wielofunkcyjnego opakowania przeznaczonego do wydłużenia okresu trwałości świeżej żywności, na bazie termoformowalnego materiału włóknistego 839 636,10 PLNCornet 01.05.2015 -
31.03.2018
dr inż. Łukasz Łopusiewicz
Niwelowanie barier w dostępie do edukacji – dostosowani bez zarzutów 4 445 267,82 PLNPower01.01.2020 -
30.06.2023
dr inż. Dominika Plust
Opracowanie technologii nowych i innowacyjnych produktów z karpia w celu zapewnienia całorocznego zbytu tego surowca z gospodarstw akwakultury 2 837 679,53 plnARIMR2020-06-01 - 2023-05-31dr inż. Grzegorz Tokarczyk